TUZLU SİİRT FISTIĞI KAVRULMUŞ
- Stok: Stokta Var
Siirt Fıstığı, kandaki kolestrol sviyesini düşürür. Kroner kalp hastalığı riski azaltır. 100 gr. Siirt fıstığında vücudun günlük protein, vitamin B1 ve fosfor ihtiyacının %35’ ni karşılayabilmektedir.
Siirt Fıstığının Yararları
Genellikle tatlılarınızın üstünü süslemek veya tatlı içi olarak kullandığımız Siirt fıstığının vücut sağlığımızla da ilgili bir çok faydalı özelliği vardır.
Kalp İçin Siirt fıstığı kalp sağlığını korumada önemli bir ilaç vazifesi görür. Bunun yanı sıra fıstığı ceviz ve balla birlikte karıştırıp yerseniz bünyenize kuvvet verir. Hastalıktan Sonra Siirt fıstığı nekahet dönemlerinde de vücudumuzun dostudur. Bir terkip içinde veya tek başına tüketilen fıstık, nekahet dönemin rahat ve kısa sürmesini sağlar, bünyeyi dirençli hale getirir.
Ayrıca Siirt Fıstığı Akciğer için iyi bir iltihap temizleyicidir. Göğsü yumuşatır, ağrılarını hafifletir, öksürüğün geçmesine yardımcı olur.
İçerdiği B1 vitamini kan oluşumuna yardımcıdır, kandaki kolesterolü düşürür, kavrama yeteneği ve öğrenme gibi beyin fonksiyonlarını optimize eder.
B1 vitamininin ayrıca; enerji, büyüme ve iştah üzerinde olumlu etkileri vardır. Mide, bağırsak, kalp, kalp kasları için gereklidir.
Yaşlanmaya karşı korur, sigara ve alkolün zararlı etkilerini azaltır.
Lifli bir besindir. Lifli besinlerin kan şekerinin daha dengeli yükselmesini sağladığı, kabızlık ve bazı kanser türlerinin önlenmesinde yararlı olduğu saptanmıştır. Alınan posa miktarı arttıkça koroner kalp hastalığı ve buna bağlı oluşabilecek risklerde azalma olduğu saptanmıştır. Posa uzun süre doygunluk hissi yaratıp besin alımını azalttığı için kandaki kolesterol yağlarını düşürücü etki yapar. Posalı besinler kanser yapıcı zararlı maddelerin bağırsakta kalma süresini kısalttığı ve bağırsak duvarı ile temasını azalttığı için kanserden korunmada faydalı olurlar.
Günde 10-12 adet yenilen iç antepfıstığı,vücudun günlük yağ ihtiyacını karşılayabilmektedir. 100 g antepfıstığı vücudun günlük protein, vitamin B1 ve fosfor ihtiyacının %35''ini karşılayabilmektedir. Antepfıstığında kolestrol yoktur, kandaki kolesterol seviyesini düşürür. Kroner kalp hastalığının riskini azaltır Siirt fıstığı protein yönünden 2 kat, fosfor yönünden 4 kat sığır etinden daha üstündür. Vitamin E,B ve C açısından zengindir. Antepfıstığı şeker hastalığında (Diabete Mellitus) kullanılabilir. 100 gr antepfıstığında 4.0 gr posa bulunur. Posa miktarı yönünden pirinç, patates ve buğday (0.3 gr) dan daha üstündür. İnce bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önle Siirt Fıstığı kandaki kolestrol seviyesini düşürür. Kroner kalp hastalığı riskini azaltır. 100 gr. Siirt fıstığında vücudun günlük protein, vitamin B1 ve fosfor ihtiyacının %35’ ni karşılayabilmektedir.
SİİRT FISTIĞI
Siirt fıstığının öne çıkan özelliklerinin başında doyumsuz lezzeti ve iriliğidir. Siirt fıstığı, coğrafi özellikleri bakımından antep fıstığından daha lezzetli ve daha iridir. antep fıstığından 10 adet yediğiniz zaman sizi keser bidaha yemek istemezsiniz ama siirt fıstığından bir oturuşta 1 kilo yiyebilirsiniz siirt fıstığı asırlardır siirt ilinde yetiştiriliyor Siirt fıstığı, kendi ikliminde doğal olarak yetişmektedir siirtli insanların %50 si geçimini siirt fıstığından yapmaktadır
Siirt fıstığının içeriği, karbonhidrat-yağ dengesi açısından incelendiğinde insan sağlığı için istenen değerlere sahiptir. siirt fıstığı yendiği zaman enerji verir ve insanı zinde tutar.
Siirt fıstığının diğer bir önemli özelliği mineral maddelerce zengin olmasıdır. Siirt fıstığının 100 gramında 131 mg kalsiyum vardır. Özellikle kalp damar riski olanların diyetinde yeterince yer almalıdır. Çünkü kalsiyum kan basıncını düzenleyici etkiye sahiptir. Bundan başka kalsiyum ve fosfor, kemik ve diş sağlığı açısından önemlidir.
Siirt fıstığının insan sağlığı açısından önemli bir yer tutmasının başka nedeni de vitaminler bakamından oldukça zengin olmasıdır. Bilindiği gibi vitaminler, vücudun büyümesi, gelişmesi, canlılığını sürdürmesi ve sağlığının korunması yönünden önemlidir.
Siirt fıstığı vitamin A, E, C, B, B1, B6 yönünden zengin bir içeriğe sahiptir.